William naar Royal Variety Performance

Vorsten

2014-11-06 11:02:00

LONDEN – De Britse prins William en zijn vrouw Catherine zijn dit jaar aanwezig bij de Royal Variety Performance, melden Britse media. De Hertog en de Hertogin van Cambridge vervangen koningin Elizabeth.

Elk jaar is er een koninklijke gast aanwezig bij de Royal Variety Performance, die al sinds 1912 wordt georganiseerd. Normaal gesproken wisselen Elizabeth en prins Charles elkaar af. Dit jaar zou het eigenlijk weer de beurt zijn aan de ‘Queen’, maar die stuurt nu dus haar kleinzoon, voor wie het de eerste keer is dat hij erbij is.

Volgens een woordvoerder van Buckingham Palace heeft Elizabeth een zeer drukke agenda in november, wat de reden zou zijn voor haar afwezigheid. De Britse koningin zal wel bij andere grote publieke evenementen zijn dit jaar, zoals Remembrance Sunday. Dan wordt in het Verenigd Koninkrijk het einde van de Eerste Wereldoorlog gevierd.

De Royal Variety Performance is een jaarlijks gala-evenement in Londen met optredens van vele bekende sterren. Dit jaar zingen onder anderen Ed Sheeran, Ellie Goulding, Shirley Bassey, Bette Midler en Demi Lovato een nummer. Russell Kane en Jack Whitehall zorgen voor comedy. Komiek Michael McIntyre presenteert de show.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?