William en Kate naar neushoorns en Taj Mahal

Vorsten

2016-02-26 12:04:00

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine brengen van zondag 10 tot en met zaterdag 16 april een bezoek aan India en Bhutan. Het Britse hof maakte vrijdag meer details over de reis van de hertog en hertogin van Cambridge bekend.

William en Kate zijn de eerste vier dagen van hun reis in India. Het paar begint in Mumbai, de grootste stad van India. Vervolgens reizen de hertog en hertogin naar hoofdstad New Dehli en wordt nationaal park Kaziranga bezocht. Het reservaat, dat in 1905 werd geopend, is wereldberoemd vanwege de Indische neushoorn.

Op donderdag 14 april zijn William en Kate in Bhutan. Daar gaan ze op kraamvisite bij koning Jigme Khesar en koningin Jetsun, die op 5 februari een zoon kregen. In Bhutan leren William en Kate ook meer over ‘het cultureel erfgoed en de cultuur van het prachtige koninkrijk’ in de Himalaya.

Taj Mahal

De hertog en hertogin van Cambridge sluiten hun bezoek aan Azië weer af in India. Op zaterdag 16 april bezoeken de twee de Taj Mahal. Williams ouders Charles en Diana waren in februari 1992 bij het grafmonument.

Volgens Kensington Palace kijken William en Kate uit naar hun reis. “Hun bezoek aan India vormt een introductie tot een land waarmee ze een duurzame relatie hopen op te bouwen. Hun bezoek aan Bhutan geeft ze de kans de goede band tussen beide koninklijke families te onderstrepen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie