William en Kate tappen biertjes in Cornwall

Vorsten

2016-09-01 16:32:00

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn donderdag begonnen aan hun tweedaagse reis door het hertogdom Cornwall. De hertog en hertogin van Cambridge stopten onder meer in de hoofdstad van het graafschap, Truro.

Daar bezochten William en Kate allereerst de kathedraal, waar de stad om bekendstaat. Bij de domkerk uit 1910 hadden zich honderden mensen verzameld. Dat is te zien op een van de vele foto’s die Kensington Palace deelde via Twitter.

Na het bezoek aan de kathedraal en een praatje met een paar gelukkigen langs de kant gingen William en Kate door naar Youth Centre Zebs, waar jongeren elkaar kunnen treffen. Daar spraken de hertog en hertogin met de lokale jeugd over mentale gezondheid, een onderwerp waar ze vaker aandacht voor vragen.

Brouwerij

Vervolgens trokken de prins en zijn vrouw verder naar Healey’s Cornish Cyder Farm, een familiebedrijf in Truro dat zijn eigen cider, cognac, whisky, fruitwijnen en appelsap brouwt en verkoopt. William en Kate kregen een rondleiding door het bedrijf, probeerden een pintje te tappen en proefden enkele dranken. Nadien onthulden de twee een plaquette die herinnert aan het bezoek ter ere van het dertigjarig bestaan van het familiebedrijf.

Na de stop bij de brouwerij namen William en Kate en kijkje bij verschillende bouwprojecten in Cornwall. Die zorgen niet alleen voor nieuwe woningen, maar ook voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking. De hertog en hertogin sloten hun dag af op het strand van Newquay, waar ze werden bijgepraat over een surfproject voor de jeugd.

Vrijdag bezoeken William en Kate de Scilly-eilanden, een groep van vijf bewoonde en zo’n 1400 onbewoonde eilanden ten zuidwesten van Cornwall. Het hertogdom Cornwall, dat bijna 53.000 hectare grond omvat verspreid over 23 Engelse graafschappen, verschaft de prins van Wales inkomen. William wordt onder meer prins van Wales en hertog van Cornwall als zijn vader prins Charles de Britse troon bestijgt.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig