William en Kate wacht drukke dag in Luton

Vorsten

11-08-2016 14:38:00

De vakantie zit er eind deze maand echt op voor prins William en zijn vrouw Catherine. Op woensdag 24 augustus wacht hen een drukke dag in Luton, maakte Kensington Palace donderdag bekend.

De hertog en hertogin van Cambridge beginnen de dag met een bezoek aan Youthscape, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor jongeren in Luton. De organisatie is sinds april gevestigd in een van de meest iconische gebouwen in de Engelse stad, een voormalige korenmolen. William en Kate krijgen een rondleiding door het gebouw en worden bijgepraat over verschillende initiatieven die worden genomen om de mentale weerbaarheid van jongeren te verbeteren.

Na het bezoek aan Youthscape gaan de Britse prins en zijn vrouw langs bij Keech Hospice Care. Daar ontmoeten ze jonge en oude cliënten van het hospice, hun familie en vrienden en medewerkers van de zorginstelling. William en Kate wonen een receptie bij en onthullen een plaquette ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het hospice voor volwassenen.

Expertisecentrum

De hertog en hertogin sluiten de dag af met een bezoek aan machinebouwer Hayward Tyler. Daar overhandigen ze de Queen’s Award for Enterprise die Hayward Tyler won in de categorie International Trade. Ook openen William en Kate een nieuw expertisecentrum.

Met hun twee kinderen prins George (3) en prinses Charlotte (1) genoten William en Kate de afgelopen weken van een vakantie in Frankrijk. Het gezin, dat op 26 juli arriveerde aan de Franse westkust, keerde deze week terug naar Norfolk. William was dinsdag weer aan het werk bij de East Anglian Air Ambulance.

Meer Verenigd Koninkrijk