William gamet, kletst en onthult in Luton

Vorsten

24-08-2016 16:13:00

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben een drukke dag achter de rug. De hertog en hertogin van Cambridge bezochten woensdag een liefdadigheidsorganisatie, een hospice en een machinebouwbedrijf in het Engelse Luton.

William en Kate begonnen hun dag met een bezoek aan Youthscape, een liefdadigheidsorganisatie die zich op allerlei manieren inzet voor jongeren. Voor veel jongeren is Youthscape een veilige haven. De organisatie is sinds april gevestigd in een van de meest iconische gebouwen in Luton, een voormalige korenmolen. William en Kate openden de nieuwe locatie door een muurschildering te onthullen en kregen een rondleiding.

De prins werd al snel uitgedaagd een potje FIFA te spelen en nam de gamecontroller graag ter hand. Zijn vrouw nam ondertussen een kijkje bij een paar meisjes die aan het tekenen waren.

Lege handen

De hertog en hertogin kregen letterlijk een kijkje in de keuken en kregen daarna aan de keukentafel verhalen te horen van jongeren die in een moeilijke periode in hun leven steun kregen van Youthscape. Vervolgens schoven William en Kate aan bij een livechat van een onlinesupportgroep die jongeren helpt te stoppen met zelfbeschadiging.

Na Youthscape bezochten de twee Keech Hospice Care, dat zijn 25-jarig bestaan viert. Na het onthullen van een plaquette ter gelegenheid van dat jubileum maakten William en Kate een rondje door het hospice. De hertog en hertogin ontmoetten patiënten en hun vrienden en familie en werden bijgepraat over het werk van de vrijwilligers van het hospice.

De laatste stop in Luton was bij machinebouwer Hayward Tyler. Daar openden William en Kate een nieuw expertisecentrum. Het paar kwam niet met lege handen: Hayward Tyler kreeg van de hertog en hertogin de Queen’s Award for Enterprise, die het bedrijf eerder dit jaar won in de categorie International Trade.

Meer Verenigd Koninkrijk