William ‘gefrustreerd’ door commercieel gebruik Diana-interview

Vorsten

27-10-2021 23:29:18

Het is prins William een doorn in het oog dat het veelbesproken interview dat zijn moeder prinses Diana in 1995 gaf aan de BBC nog altijd voor commerciële doeleinden wordt gebruikt. Bronnen rond de prins hebben dat gezegd tegen de Britse krant The Telegraph.

William zou ‘gefrustreerd’ zijn over de ‘commercialisering’ van het beruchte gesprek tussen zijn moeder en BBC-journalist Martin Bashir. De nieuwste aanleiding daarvoor is het nieuws dat Netflix-serie The Crown in het aankomende, vijfde seizoen een hele aflevering aan het interview wijdt. In het beroemde interview is Diana openhartig over haar huwelijksproblemen met Charles. Ook spreekt ze de beroemde zin “we waren met zijn drieën in dit huwelijk” uit, doelend op Charles’ affaire met Camilla Parker-Bowles.

In mei van dit jaar sprak William de BBC aan het op interview. Toen zei hij: “Ik ben ervan overtuigd dat het programma geen enkel bestaansrecht meer heeft en vind dat het nooit meer mag worden uitgezonden.” Aanleiding was toen de uitkomst van het onderzoek dat de BBC naar het interview had ingesteld en waaruit bleek dat Bashir Diana indertijd met misleidende informatie had overtuigd tot het gesprek.

De bronnen rond de prins zeggen nu dat William nog steeds achter zijn woorden van toen staat.

Meer Verenigd Koninkrijk