William had ‘mooie ontmoeting’ met president Tanzania

Vorsten

2021-03-19 16:14:04

Naar aanleiding van het overlijden van Tanzaniaanse president John Magufuli heeft prins William vrijdag laten weten mooie herinneringen te koesteren aan zijn ontmoeting met hem. De president stierf woensdag op 61-jarige leeftijd, volgens de autoriteiten aan een hartaandoening.

William bezocht Tanzania in september 2018. “Ik heb me enorm vermaakt tijdens mijn bezoek aan Tanzania in 2018 toen ik door de president warm welkom werd geheten”, blikt de hertog van Cambridge terug op Twitter. Magufuli wachtte William destijds op met cadeautjes. De prins kreeg van de president onder meer twee boeken.

William haalde vrijdag niet alleen herinneringen op, maar deelde ook zijn condoleances. Dat deed hij zowel in het Engels als in het Swahili. “Mijn gedachten zijn bij zijn familie en de mensen van Tanzania in deze moeilijke tijd.”

De hertog van Cambridge is niet de enige die stilstaat bij het overlijden van de president. Ook koningin Elizabeth en de Noorse kroonprins-regent Haakon stuurden hun condoleances.

Critici van Magufuli zeggen overigens dat het staatshoofd is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De overleden president gold als een steevaste ontkenner van het gevaar en impact van het coronavirus.


Meer Verenigd Koninkrijk