William, Kate en Harry samen op pad voor ‘Heads together’

Vorsten

2016-05-16 16:31:00

Prins Harry was maandag op pad met zijn oudere broer prins William en schoonzus Catherine. Het drietal lanceerde in Londen de campagne Heads Together, die het stigma rond geestelijke gezondheidszorg weg moet nemen.

William, Kate en Harry gaven voor het eerst samen een speech. Daarin onderstreepte het trio het belang van geestelijke gezondheidszorg. “Heads Together is er voor iedereen”, zei Harry. “We willen niet dat vooroordelen en angst in de weg staan van de hulp die nodig is. We kunnen een groot verschil maken door de koppen bij elkaar te steken.”

William maakte de eerste stap van de nieuwe campagne duidelijk. “Mensen moeten gaan praten. Hoe meer we spreken over geestelijke gezondheidszorg, hoe normaler het onderwerp komt.” De hertog en hertogin van Cambridge en prins Harry maakten in het Olympic Park ook een rondje langs de acht initiatieven die in het kader van Heads Together samenwerken met hun Royal Foundation.

Klappen

Zo gaven de drie antwoord op de vraag wat hen gelukkig maakt. ‘Mijn kinderen’ schreef William, zijn echtgenote koos ‘een wandeling’. Harry wordt naar eigen zeggen gelukkig als hij anderen aan het lachen kan maken.

Dat deed de 31-jarige prins maandag onder meer achter de draaitafels, nadat hij een van zijn favoriete nummers had toegevoegd aan een playlist die jongeren een goed humeur moet bezorgen. “Ik geloof niet dat ik het heel goed deed”, zei Harry na afloop, maar volgens de dj deed hij het ‘redelijk’. “Ik zou hem een vijfje geven”, zei AJ King tegen Daily Mail.

William, Kate en Harry trokken maandag ook bokshandschoenen aan. Bij de stand van Mind deelden de drie een paar rake klappen uit. “Harry sloeg het hardst”, zei oud-bokser Duke McKenzie na het sparren met de royals. “Maar Kate was beter dan de andere twee, omdat ze de techniek beter beheerst. Vrouwen gaan nooit voor kracht, maar voor snelheid en techniek.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana