William koestert de herinneringen aan grootvader Philip

Vorsten

2021-04-12 16:28:34

Prins Philip was een voorbeeld voor zijn kleinzoon prins William. Dat zegt de hertog van Cambridge in een verklaring die is verspreid door Kensington Palace. Hij is het eerste kleinkind dat publiekelijk op het overlijden van Philip reageert.

“Het honderdjarige leven van mijn grootvader staat in het teken van dienstbaarheid, aan zijn land en het Gemenebest, aan zijn vrouw en de koningin, en aan onze familie”, zegt William. “Ik voel me gelukkig dat hij mij niet alleen als voorbeeld de weg heeft gewezen maar ook dat hij er altijd was, zowel in goede als in slechte tijden.”

“Ik zal altijd dankbaar zijn dat mijn vrouw zolang de tijd heeft gehad om mijn grootvader te leren kennen en voor de vriendelijkheid die hij voor haar toonde. Ik koester de speciale herinneringen die mijn kinderen voor altijd aan hun overgrootvader zullen hebben als ze weer mee mochten in zijn koets en zijn aanstekelijke gevoel voor avontuur en zijn ondeugende gevoel voor humor”, aldus William.

Buitengewoon

Volgens de oudste zoon van prins Charles was Philip een “buitengewone man”, die onderdeel was van een “buitengewone generatie”. “Catherine en ik zullen altijd doen wat hij gewild zou hebben en blijven de koningin de komende jaren steunen. Ik zal mijn opa missen maar ik weet dat hij wil dat we doorgaan.”

De afgelopen dagen spraken de kinderen Charles, Anne, Andrew en Edward al over de dood van hun vader.

Philip, de hertog van Edinburgh, overleed vrijdag op 99-jarige leeftijd.


Meer Verenigd Koninkrijk