William krijgt felle kritiek in media

Vorsten

18-02-2016 13:13:00

Prins William kreeg donderdag de volle laag van boulevardkrant The Sun. Die vindt dat hij zijn plichten verzaakt en het leven leidt van een landjonker. William (33) voerde vorig jaar minder taken uit dan zijn 94-jarige grootvader prins Philip en dit jaar duurde het tot de 47e dag alvorens de prins een zelfstandig optreden had. “En dat verknalde hij ook nog”, aldus The Sun.

William bezocht eerder deze week het ministerie van Buitenlandse Zaken en hield daar ook een toespraak. Daarin sprak hij over een “gezamenlijk optreden met andere landen” en “in samenwerking met anderen. . . in de VN, de NAVO en elders”. Voor- en tegenstanders van Groot-Brittanniës lidmaatschap van de EU zagen daarin een verkapte boodschap. Die gezamenlijkheid zou ook de EU betreffen. “Politieke inmenging”, aldus The Sun. Het kantoor van de prins ontkende dat meteen, maar het kwaad was geschied, aldus de krant.

The Sun nam Williams werkzaamheden onder de loep en stelde vast dat hij weinig animo toonde voor het ‘koninklijke vak’, maar dat hij ook bij de hulpdienst van East Anglia waar hij helikopterpiloot is, maar weinig uren maakt. “Hij vindt het minder leuk”, hoorde de krant van vrienden van de prins. Het leven op het platteland, buiten Londen en ver van de media, waar hij kan jagen en tijd doorbrengen met zijn verder afgeschermde gezin, is wat hij het fijnst vindt.

The Sun vindt echter dat William, en ook zijn echtgenote Catherine, wel eens mogen werken voor hun royale inkomen. Waarom was William als beschermheer van de BAFTA, de Britse filmprijzen, voor het tweede achtereenvolgende jaar niet bij de prijsuitreiking? Qua beschermheerschappen is de oogst toch al mager, als William dan ook nog wegblijft, dan stelt allemaal weinig voor, luidt de kritiek.

Meer Verenigd Koninkrijk