William liep drie weken mee met spionnen

Vorsten

2019-04-07 08:15:00

Prins William heeft de afgelopen drie weken meegelopen met de Britse inlichtingen- en veiligheidsdiensten. “Tijd doorbrengen bij onze inlichtingen- en veiligheidsdiensten, meer leren over de centrale rol die zij spelen rond onze nationale veiligheid – het gaf me een gevoel van nederigheid”, schrijf de prins op sociale media.

“Deze diensten worden bemand door mensen met een hele normale achtergrond, die er dagelijks keihard voor werken om ons veilig te houden”, vervolgt de prins. “Ze werken in het geheim, vaak mogen ze hun familie en vrienden niet eens vertellen over de stress waarmee zij te kampen hebben.”

De hertog van Cambridge ging eerst een week naar inlichtingendienst MI6. De dienst werkt overzees aan de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk. Daarna ging hij een week naar MI5, de veiligheidsdienst die binnen het koninkrijk opereert. Tot slot bracht hij een week door bij GCHQ, die dienst die zich richt op informatiebeveiliging.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.