William liet George voor zich juichen op voetbaltribune

Vorsten

28-05-2020 18:56:18

Prins William bezocht in oktober samen met zijn gezin de voetbalwedstrijd tussen Norwich City en zijn geliefde Aston Villa. Omdat hij in het stadion van Norwich in het thuisvak zat, durfde hij niet uitzinnig te klappen toen zijn ploeg doelpunt na doelpunt scoorde. Dat liet hij over aan zijn zoon, prins George, zo onthult William in de BBC-documentaire Football, Prince William And Our Mental Health.

Tijdens de wedstrijd viel het voetbalfans op dat William redelijk ingetogen was, ondanks de overwinning van Villa met 5-1. En dat had een reden. De zesjarige George klapte en sloeg bij elk doelpunt in de lucht van geluk en dat viel niet bij iedereen in goede aarde, herinnert de hertog van Cambridge zich daarvan. “Ik was de overwinning niet aan het vieren, dat was het probleem”, vertelt hij in de documentaire. “Ik zat bij de thuisfans. Dus George vierde het een beetje voor mij.”

Toen George nog klein was, onthulde William al dat hij in de toekomst dolgraag voetbalwedstrijden met zijn zoon zou willen bijwonen. Zelf is de prins al sinds zijn kindertijd fan van Aston Villa. “Ik was gek van voetbal en zocht een club”, vertelde hij in 2015 aan Gary Lineker. “Iedereen was fan van Manchester United of Chelsea en ik wilde geen doorsneeclubs volgen. Ik wilde een team dat in de middenmoot zat en me meer emotionele schommeling zou geven.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.