William met Catherine naar Royal Ascot

Vorsten

2016-06-15 08:05:00

Prins William en zijn vrouw Catherine maken woensdag hun debuut bij de paardenraces van Royal Ascot. Dat moet eigenlijk ook wel op de dag dat wordt gestreden om de ‘Duke of Cambridge Stakes’. William is sinds zijn huwelijk in 2011 hertog van Cambridge. De race over 1600 meter is drie jaar geleden naar hem genoemd.

Royal Ascot behoort voor Williams grootmoeder koningin Elizabeth tot de hoogtepunten van het jaar. Elke dag is de vorstin present en ze heeft in de loop der jaren al een flink aantal overwinningen van eigen paarden mogen begroeten.

Tijdens de races is het in de koninklijke loge dan ook bepaald niet rustig, zo verklapte prinses Anne in een videofilmpje dat deze week door Buckingham Palace op YouTube werd geplaatst. Anne verteld daarin over de paardenpassie van Elizabeth, die al in 1945 als negentienjarige naar Ascot kwam.

Paardenpassie

Haar eerste zege als koningin was met een paard dat nog door haar vader koning George VI was gefokt. “Dat betekende heel veel voor haar”, wist prinses Anne, die zelf ook al op zeer jonge leeftijd naar Ascot kwam en de paardenpassie van haar moeder erfde.

Prins William is bij races nog niet veel gezien, maar hij is behendig op een paard zoals zijn succesvolle deelname aan polowedstrijden heeft aangetoond. Voor Elizabeth, die dinsdag bij de races al werd vergezeld door kleinzoon Harry en prins Charles en hertogin Camilla, is het prettig dit keer ook William en Kate te kunnen verwelkomen. “Ascot is ook een familiesamenzijn”, aldus de Queen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana