William: miljardairs moeten aarde redden, geen ruimterace houden

Vorsten

14-10-2021 12:39:15

Prins William heeft in een interview met de BBC flink uitgehaald naar ondernemers en miljardairs als Jeff Bezos, Elon Musk en Richard Branson. Zij moeten zich volgens hem bezighouden met het klimaatprobleem in plaats van met het investeren in reisjes naar de ruimte. “We hebben die knappe koppen nodig voor het repareren van de planeet, niet om een andere planeet uit te kiezen waar we kunnen wonen”, zegt William in het gesprek.

De uitspraak van William komt een dag nadat acteur William Shatner, die jaren de hoofdrol speelde in Star Trek, met ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Jeff Bezos de ruimte in is geweest. Een commerciële raket bracht Shatner en drie andere passagiers naar een hoogte van ongeveer 107 kilometer, net buiten de dampkring. Bezos zelf maakte de trip in juli. Volgens hem zijn de ruimtereizen noodzakelijk om het leven op aarde te redden.

Bezos is in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Musk (SpaceX) en Branson (Virgin Galactic) op het gebied van toeristische vluchten naar de ruimte. De Britse koninklijke familie laat zich steeds vaker uit over de klimaatcrisis. Ook Williams vader, prins Charles, zegt regelmatig hoe belangrijk het is om dit probleem op te lossen.


Meer Verenigd Koninkrijk