William noemt onderzoek naar interview stap in goede richting

Vorsten

18-11-2020 23:24:45

Prins William is blij dat er een nieuw onderzoek komt naar de gang van zaken rondom het interview dat zijn moeder prinses Diana in 1995 gaf aan het BBC-programma Panorama. “Dit onafhankelijke onderzoek is een stap in de goede richting”, zegt hij in een verklaring die door Kensington Palace is verspreid.

“Het moet de waarheid boven tafel brengen over de werkelijke omstandigheden die hebben geleid tot het Panorama-interview en de daaropvolgende beslissingen die destijds door de BBC zijn gemaakt”, aldus William. Het is de eerste keer dat hij zich over de zaak uitspreekt.

Eerder woensdag werd bekend dat de BBC een onderzoek door een voormalig opperrechter laat doen rond het interview. De Britse omroep wil weten hoe het gesprek tot stand is gekomen.

Diana’s broer Charles Spencer claimt dat journalist Martin Bashir heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen en haar zo voor de camera’s van Panorama te krijgen. In het gesprek vertelde Diana uitvoerig over haar probleemhuwelijk met prins Charles, de zoon van koningin Elizabeth en gedoodverfd troonopvolger.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord