William stuurt brief aan slachtoffer van brandstichting

Vorsten

28-08-2021 11:18:49

Een voormalig marinier wiens huis eerder dit jaar door brandstichting werd verwoest, heeft van prins William een persoonlijke brief gekregen. De 38-jarige Sean Ivey laat aan de Daily Express weten “vereerd” te zijn dat de prins hem steun heeft gewenst.

De man en zijn gezin zagen in maart hun huis in vlammen opgaan. Volgens Ivey, die heeft gediend in Afghanistan en Irak, is zijn voormalige werk de oorzaak van de brandstichting.

William stuurde hem afgelopen week een brief. “Ik werd ongelooflijk verdrietig toen ik hoorde van de aanval op uw huis en de enorme impact die het heeft gehad op uw hele familie”, schreef de prins daarin. “Iemand in zo’n positie brengen, enkel en alleen omdat hij de morele moed heeft om op te komen voor wat juist is, is verwerpelijk; ik sta aan uw kant.”

Ivey vindt de boodschap van de prins een eer en is verrast door de persoonlijke toon. Ook de afsluiting van de brief verbaasde hem. “Hij ondertekende hem niet met prins William of Zijne Koninklijke Hoogheid prins William of de hertog van Cambridge, maar gewoon met William.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.