William vertelt over ‘shock’ na overlijden moeder Diana

Vorsten

2021-05-22 14:13:39

Prins Williams mooiste herinneringen, maar ook zijn meest verdrietige, liggen in Schotland. Dat vertelt de Britse prins zaterdag tijdens de opening van de Algemene Vergadering van de Kerk van Schotland. William was namelijk in Balmoral, waar het zomerhuis van de familie is, toen hij hoorde dat zijn moeder Diana was overleden.

“Ik was enorm in shock en vond troost in een kerkdienst in Crathie Kirk”, vertelt William. “In de donkere dagen van verdriet die volgden, vond ik troost in het Schotse buitenleven. Hierdoor zal de band met Schotland altijd diep in mij zitten.”

William liet zich recent ook al uit over zijn moeder toen hij flink uithaalde naar de BBC. Volgens de hertog van Cambridge droeg de Britse publieke omroep met het omstreden interview met zijn moeder “aanzienlijk” bij aan “haar angst, paranoia en isolement”.

De oudste zoon van prins Charles reist een week lang door Schotland. Op maandag voegt zijn vrouw Catherine zich bij hem en bezoeken ze samen onder meer de eilandengroep Orkney en de landstreek Fife. De twee gaan ook langs St Andrews University, de plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?