William wil broer Harry blijven steunen

Vorsten

2020-01-12 13:27:22

Prins William is bedroefd dat zijn jongere broer prins Harry niet langer deel wil uitmaken van de kerngroep van de koninklijke familie. Volgens de Sunday Times heeft de hertog van Cambridge dat gezegd tegen een vriend.

“Ik heb mijn hele leven mijn arm om mijn broer geslagen en dat kan ik niet meer, we zijn afzonderlijke entiteiten”, citeerde de zondagskrant William. “Ik ben daar bedroefd over. Het enige dat we kunnen doen, en alles wat ik kan doen, is hem proberen te steunen en hopen dat de tijd komt dat we allemaal weer op één lijn zitten. Ik wil dat iedereen in hetzelfde team speelt.”

Prins William komt zijn broer maandag tegen op Sandringham, het landgoed van koningin Elizabeth bij Norfolk. Daar houdt hij samen met de Queen en prins Charles beraad over de stappen die nodig zijn om gevolg te geven aan de wens van Harry en echtgenote Meghan om deels een eigen bestaan op te bouwen buiten de ‘Firm’, het koninklijk bedrijf.

De afgelopen dagen hebben adviseurs van koningin, Charles, William en Harry, maar ook van de regering, al overleg gevoerd over de mogelijkheden en obstakels. Elizabeth en Harry willen snel een oplossing, maar de verwachting is niet dat er maandag al knopen worden doorgehakt.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt