Zara Phillips strijdt voor plek bij OS 2016

Vorsten

2014-08-28 16:11:00

LONDEN – Zara Phillips strijdt voor een plek in het Britse ruiterteam voor de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië. Deze week doet de kleindochter van de Britse koningin Elizabeth onder toeziend oog van de teamscouts mee aan de Wereldruiterspelen in Normandië.

De 33-jarige royal zag er donderdag ontspannen uit terwijl ze met haar teammaatje, de huidige nummer een van de wereld William Fox-Pitt, kletste tijdens het event. De amazone, die in 2012 een zilveren medaille won tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen, moet vrijwel perfecte ritten rijden met haar paard High Kingdom om garantie te hebben op een plaats in het Britse team.

Volgens Daily Mail deed Zara, die een 7 maanden oud dochtertje heeft met haar man Mike Tindall, afgelopen maanden mee aan wedstrijden in heel Engeland om zich voor te bereiden op de Wereldruiterspelen. Ook werd ze vorige maand samen met haar man, prins Harry en de Amerikaanse acteur Tom Cruise gespot in het publiek bij de renbaan in Ascot. De Wereldruiterspelen duren tot en met 7 september.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig