Zara praat niet over prins Andrew

Vorsten

2015-01-07 09:24:00

GOLD COAST – Zara Phillips heeft geen zin om vragen te beantwoorden over haar in opspraak geraakte oom prins Andrew. Dat vertelde de kleindochter van koningin Elizabeth dinsdag aan een journalist. De Australische Today Show legde het korte interview vast.

Zara is momenteel in Australië voor een paardenrace-evenement waar ze bij betrokken is. Hoewel de journalisten van tevoren te horen hadden gekregen dat ze geen vragen mochten stellen over Andrew, deed een van hen dat toch. “Op deze vragen ga ik geen antwoord geven”, antwoordde Zara rustig. Op de website van het programma is het fragment te bekijken.

De naam van prins Andrew wordt genoemd in een seksschandaal in Amerika. De Amerikaanse Virginia Roberts noemt de prins in een verzoekschrift aan de rechtbank in Florida als een van de mensen met wie ze tot seks werd gedwongen door de bankier Jeffrey Epstein. Epstein, die veroordeeld is voor het ronselen van een minderjarig meisje voor seks, was een vriend van Andrew. De prins heeft ontkend seks te hebben gehad met Roberts.


Meer Verenigd Koninkrijk