Britse royals goed vertegenwoordigd in Frankrijk

Vorsten

2014-05-14 13:33:00

LONDEN – De Britse koninklijke familie is begin juni met maar liefst zes vertegenwoordigers aanwezig bij de herdenkingen ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de geallieerde landingen in Normandië in de Tweede Wereldoorlog.

Niet alleen koningin Elizabeth en prins Philip zijn dan in Frankrijk, waar de vorstin tegelijkertijd een staatsbezoek aflegt, maar ook prins Charles en echtgenote Camilla, alsmede prins William en zijn vrouw Catherine steken het Kanaal over. Het precieze programma is nog niet onthuld.

Prins William en zijn echtgenote worden op 6 juni ’s middags verwacht in Arromanches. Charles en Camilla, die ook op 5 juni een vol programma afwerken, zijn bij de speciale herdenkingsdienst van het Royal British Legion, de veteranenorganisatie, in de kathedraal van Bayeux. Daarna gaan ze naar de militaire erebegraafplaats in het Franse stadje voor een herdenking.

Lunch

Het Britse staatshoofd neemt in het kasteel van Bénouville nabij Caen deel aan een lunch die de Franse president François Hollande aanbiedt aan de buitenlandse gasten die naar Normandië zijn gekomen. Daarbij zijn onder anderen ook Willem-Alexander, de Belgische koning Filip, de Noorse koning Harald, de Deense koningin Margrethe en de presidenten Barack Obama en Vladimir Poetin aanwezig.

In Ouistreham op de zogenoemde ‘Sword beach’ is vervolgens een grote internationale herdenking. Charles en Camilla staan op D-Day onder meer stil bij de Canadese bijdrage aan de landing. De Canadese premier Stephen Harper vergezelt hen dan.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!