Zwangere Kate bezoekt bekerfabriek

Vorsten

18-02-2015 13:23:00

LONDEN – Catherine, de Hertogin van Cambridge, is woensdag weer op pad gegaan. Dit keer bracht de vrouw van prins William een bezoek aan de Emma Bridgewater-fabriek in Stoke-on-Trent. Catherine werd door een helikopter vanauit Londen naar de plaats gebracht.

De zwangere Catherine kreeg een rondleiding in de fabriek waar bekers, mokken en servies met de hand worden gemaakt. Het bedrijf heeft een aantal mokken in productie genomen waarvan een deel van de opbrengst gaat naar EACH, East Anglica Childrens Hospices. EACH, waar Kate beschermvrouwe van is, is een stichting die zich inzet voor terminaal zieke kinderen en hun familie.

Tijdens haar bezoek aan de fabriek mocht de hertogin zelf ook even proberen of ze een eigen mok kon maken. Catherine beschilderde een beker, daarvan is een kort filmpje online gezet via het Twitteraccount van het Britse hof.

De Hertogin van Cambridge ging woensdagmiddag ook langs bij een centrum van Action for Children in de plaats Smethwick. Tijdens haar bezoek werd Catherine bijgepraat over het werk van het goede doel. Action for Children steunt gevoelige en kwetsbare kinderen en hun familie.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft