Eredoctoraat voor koning Abdullah

Vorsten

18-07-2014 13:28:00

CAIRO – Koning Abdullah van Saoedi-Arabië heeft een eredoctoraat gekregen van de Al Azhar universiteit in Cairo. De bijna 90-jarige monarch krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de islam en de moslims en voor zijn steun aan Egypte, zo maakte de rector van de vooraanstaande universiteit bekend.

“De koning heeft wereldwijd moslims en de islam gediend”, aldus rector Osama Al-Abd. De Saoedische koning heeft het afgelopen jaar de nieuwe Egyptische machthebbers op alle mogelijke manieren ondersteund. Hij was een groot tegenstander van de regering van de vorig jaar afgezette president Mohammed Morsi, die werd gesteund door Saoedi-Arabië’s buurland Qatar. Koning Abdullah heeft onlangs op doorreis uit Marokko ook al een korte tussenstop gemaakt in Cairo voor een ontmoeting met de nieuwe machthebber Abdel-Fattah al-Sisi.

De Al Azhar-universiteit behoort tot de oudste ter wereld en is gesticht in 988. De theologische faculteit geldt als gezaghebbend in de islamitische wereld en de leider van de bijbehorende Al Azhar-moskee heeft in Egypte grote invloed en gezag.

Meer Vorstenhuizen