Extra dag proces om DNA-test koning België

Vorsten

2014-09-23 16:29:00

BRUSSEL – Het proces waarin kunstenares Delphine Boël de Belgische koning Albert II wil dwingen DNA af te staan voor een vaderschapstest, is na de eerste zittingsdag nog niet ten einde. Er is een nieuwe zitting gepland op 2 oktober. Dat hebben de verschillende advocaten dinsdagavond gezegd tegen persbureau Belga.

Boël vecht al jaren om erkenning door Albert, van wie zij beweert dat hij haar biologische vader is. Voor 2 oktober brengt het Brusselse parket advies uit over de zaak, waarop de verschillende partijen dan nog kunnen reageren.

Dinsdagochtend kwamen in de Brusselse familierechtbank de advocaten van Delphine Boël en haar wettelijke vader Jacques Boël aan het woord. Dinsdagmiddag volgden de pleidooien van de advocaten van koning Albert. De zitting had plaats achter gesloten deuren.

Na afloop van de zitting had geen van de advocaten commentaar over het verloop of de inhoud van de debatten. Zij meldden alleen dat het parket voor 29 september een schriftelijk advies uitbrengt, waarop ze dan kunnen reageren. Op de zitting van 2 oktober zou de familierechtbank alle partijen dan nogmaals kort horen en de zaak in beraad nemen. Een vonnis wordt pas begin november verwacht.


Meer Vorstenhuizen