Feestelijke week voor prinses Beatrix

Vorsten

2014-01-28 09:02:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix is vrijdag jarig en een dag na haar 76e verjaardag staat de grote dankbetuiging in Ahoy op het programma. In de aanloop naar de feestelijkheden zullen de Nederlandse royals nog een aantal keer in het openbaar verschijnen.

Beatrix is dinsdag aanwezig bij de negende bijeenkomst van In Vrijheid Verbonden, die is georganiseerd door mensen die zich vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen sterk maken voor de democratie. Dit keer staat de bijeenkomst met vertegenwoordigers van het boeddhisme, hindoeïsme, jodendom, christendom en de islam in het kader van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.

Koning Willem-Alexander opent woensdag het nieuwe hoofdkantoor van Enexis in Den Bosch. Zijn vrouw Máxima verricht een dag later in Maassluis de opening van het duurzame bedrijvencomplex Lely Campus.

Rasmussen

Donderdag ontvangt de koning de secretaris-generaal van de NAVO, de Deen Anders Fogh Rasmussen, in audiëntie. Ook maakt Willem-Alexander zijn opwachting bij de viering van het 10-jarig bestaan van MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Koningin Máxima verzorgt vrijdag als lid van het Nederlands Comité voor Financiering en Ondernemerschap een toespraak tijdens het jubileumsymposium van Qredits, Microfinanciering Nederland. Deze organisatie bestaat vijf jaar.


Meer Vorstenhuizen