Felicitaties stromen binnen voor Victoria

Vorsten

2014-07-14 14:42:00

BORGHOLM – De felicitaties voor de jarige kroonprinses Victoria van Zweden stromen maandag binnen. Alleen al op de officiële Facebookpagina van het Zweedse koningshuis hadden tegen het einde van de middag meer dan 8500 mensen de Zweedse kroonprinses gefeliciteerd met haar 37e verjaardag.

De viering van Victoria’s verjaardag is op het kleine eiland Öland het hoogtepunt van het jaar. Ongeveer 2000 mensen kwamen om de kroonprinses te feliciteren, zei een woordvoerster van de koninklijke familie. Ook de kleine prinses Estelle had een paar cadeautjes voor haar moeder. Estelle leek erg van de drukte te genieten en huppelde met een rode bloemenkrans in het haar rond in het gras.

Victoria nam veel tijd om met haar gasten te praten en om bloemen en geschenken te ontvangen. Sommigen in het publiek stonden al sinds maandagmorgen in de stevige regen te wachten op de komst van de kroonprinses.

Voor de aanwezige fotografen poseerde Victoria ‘s middags met prins Daniel, haar moeder koningin Silvia en haar dochtertje Estelle voor de ingang van het koninklijke zomerverblijf Solliden bij Borgholm. Maandagavond is er in het plaatselijke stadion nog een showprogramma waar ook Sofia Hellqvist, de verloofde van prins Carl Philip, haar opwachting zal maken. Het duo kondigde onlangs hun verloving aan. De Zweedse ski-estafetteploeg die in Sotsji deelnam aan de Olympische Spelen, krijgt daar de beurs die naar Victoria is vernoemd.


Meer Vorstenhuizen