Felipe best voorbereide troonopvolger

Vorsten

02-06-2014 11:20:00

MADRID – Prins Felipe is de best voorbereide troonopvolger uit de Spaanse geschiedenis. Dat zei koning Juan Carlos vorig jaar in een televisie-interview ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag. De Spaanse premier Mario Rajoy sprak maandag zijn volste vertrouwen uit in de aanstaande koning Felipe VI.

Met het aantreden van Felipe begint een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis, aldus Rajoy. De prins van Asturië, zoals de titel van de troonopvolger luidt, is goed voorbereid op zijn toekomstige taak als staatshoofd, zei Rajoy. Dat heeft hij de afgelopen 20 jaar aangetoond, vindt de premier. Spanje kan de troonswisseling met een gerust hart tegemoet zien. Juan Carlos noemde zijn zoon eerder intelligent, loyaal en zeer betrokken bij Spanje.

Felipe was de afgelopen dagen in El Salvador voor de inauguratie van de nieuwe president. Hij keerde maandag terug. De ministerraad komt dinsdag in bijzondere zitting bijeen om de troonswisseling voor te bereiden. Koning Juan Carlos en prins Felipe werken de komende dagen gewoon hun agenda af, al liet Rajoy maandag weten dat het parlement snel bijeen zal worden geroepen voor de installatie van de nieuwe koning.

Meer Vorstenhuizen