Felipe en gezin bij Huis van Afgevaardigden

Vorsten

19-06-2014 08:28:00

MADRID – Felipe is samen met zijn vrouw Letizia en hun twee kinderen aangekomen bij het Huis van Afgevaardigden Daar zal hij zijn eed afleggen en zijn eerste toespraak geven als nieuwe koning van Spanje.

Langs de weg naar het Huis van Afgevaardigden stonden honderden Spanjaarden die een glimp probeerden op te vangen van de nieuwe koning en zijn gezin. Bij aankomst bij het ‘Congreso de los Diputados’ brachten de strijdkrachten een eresaluut aan de nieuwe koning die in het gala-uniform van de landmacht is gekleed. Premier Mariano Rajoy stond hen ook op te wachten. Voor de plechtigheden is de stad overigens hermetisch afgesloten.

Juan Carlos en zijn vrouw Sofia zijn niet aanwezig bij de eedaflegging. Prinses Elena en de twee zussen van de koning, Pilar en Margarita zijn wel aanwezig bij de installatie van Felipe. De in opspraak geraakte jongste dochter van het teruggetreden koningspaar, Cristina, en haar man Iñaki Urdangarín, zijn niet welkom.

Eerder op de ochtend kreeg hij uit handen van zijn vader Juan Carlos de sjerp uitgereikt, deze symboliseert dat hij nu bevelhebber van de strijdkrachten is.

Meer Vorstenhuizen