Felipe en Letizia bezoeken Gran Canaria

Vorsten

23-06-2020 15:50:10

De Spaanse koning en koningin hebben het vliegtuig gepakt om dinsdag een bezoek te brengen aan de Canarische Eilanden. Het eerste bezoek aan de autonome gemeenschappen vond plaats op Gran Canaria.

Felipe en Letizia willen kijken hoe de sociale-, economische- en de burgeractiviteiten na de coronacrisis weer zijn opgepakt. Het koningspaar begon de reis in het Pérez Galdós Museum dat dinsdag – net als alle andere Canarische musea – weer openging. Ze kregen daar uitleg van directeur Victoria Galván en poseerden bij een plaquette ter herdenking aan het bezoek. Na afloop ondertekenden ze het gastenboek.

Daarna gingen Felipe en Letizia naar het strand van Las Canteras en maakten ze een rondje over de promenade waar veel mensen naar de koning en koningin wilden zwaaien. Op foto’s is te zien hoe Felipe enkele mensen in het publiek groet met een elleboogstoot.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.