Felipe en Letizia dinsdag naar Parijs

Vorsten

15-07-2014 16:41:00

PARIJS – De Franse president François Hollande krijgt op dinsdag 22 juli visite van het nieuwe Spaanse koningspaar. Koning Felipe en koningin Letizia krijgen in het Elysée-paleis een lunch aangeboden, zo melden Franse media.

Ze hebben in Parijs ook ontmoetingen met premier Manuel Valls en parlementsvoorzitter Claude Bartolone. De Franse premier is in Barcelona geboren, maar immigreerde op jonge leeftijd naar Frankrijk.

De reis naar buurland Frankrijk is het vierde kennismakingsbezoek van het koningspaar na Felipe’s aantreden op 19 juni. Dinsdag werd een 2-daags bezoek aan Marokko afgesloten en eerder waren Felipe en Letizia al in het Vaticaan en in Portugal.

Bij de kennismakingsbezoeken is voor het programma gekeken naar de eerdere kennismakingsronde van koning Willem-Alexander. Die deed bij zijn bezoeken met Máxima ook steeds staatshoofd, premier en parlement aan, met afwijkingen wanneer het betrokken land dat wenste. Koning Filip van België volgde bij zijn kennismakingsbezoeken in grote lijnen eveneens dat voorbeeld.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord