Felipe en Letizia eerst naar de paus

Vorsten

18-06-2014 13:14:00

MADRID – De eerste buitenlandse reis van het nieuwe Spaanse koningspaar is naar paus Franciscus. Dat meldt woensdag de in paleiskringen goed ingevoerde conservatieve krant ABC. Het gaat om een kort ‘kennismakingsbezoek’.

Felipe en Letizia hebben de paus vorig jaar maart al kort ontmoet toen ze in het Vaticaan samen met onder meer Willem-Alexander en Máxima zijn installatie bijwoonden. In 2004, meteen na hun huwelijk, bezochten Felipe en Letizia ook meteen de kerkvorst, destijds Johannes Paulus II.

Volgens ABC volgt het koningspaar het voorbeeld van de Nederlandse koning met korte eendaagse kennismakingsbezoeken. Marokko zou daarbij als een van de eersten aan de beurt zijn. Dit om koning Mohammed VI nog voor het begin van de vastenmaand Ramadan te ontmoeten. Dat zou beteken dat Felipe er nog komende week naar toe moet. Een reisschema is nog niet bekendgemaakt.

De nieuwe Spaanse koning is door de Belgische koning Filip uitgenodigd om op 4 augustus in Luik de herdenking bij te wonen van de 100e verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord