Felipe geniet van sportief weekeinde

Vorsten

2014-09-14 10:27:00

SANTANDER – Sport beheerst deze dagen de volle agenda van de Spaanse koning Felipe VI. Zondag is hij in Madrid aanwezig bij de finale van het wereldkampioenschap basketbal. In het sportpaleis van de Spaanse hoofdstad komt de nationale ploeg van Servië uit tegen de Verenigde Staten.

Koning Felipe heeft eerder in het kampioenschap al een paar wedstrijden bezocht en ook zijn vader koning Juan Carlos kwam de Spaanse nationale ploeg aanmoedigen. Spanje werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk, dat op zijn beurt sneuvelde in de halve finale tegen Servië.

Maar basketbal is niet het enige waar sportliefhebber Felipe zich mee bezighoudt. De afgelopen dagen was hij ook in Santander waar zaterdag het wereldkampioenschap zeilen van start ging. Het koningshuis twitterde enthousiast foto’s van het bezoek dat Felipe bracht aan het de zeilers, officials en de eerste wedstrijden in de Laserklasse.

Maandag echter is de ontspanning voorbij. Dan ontvangt de koning de president van de Filipijnen, Benigno Simeon Aquino III.


Meer Vorstenhuizen