Felipe hoort voorstellen voor regering

Vorsten

2016-02-01 18:24:00

MADRID – Koning Felipe heeft maandagmiddag een gesprek gehad met Pablo Iglesias, voorman van de nieuwkomer in het Spaanse parlement, Podemos. Deze links burgerpartij is bij de verkiezingen van afgelopen december geëindigd als de op twee na grootste, na de socialistische PSOE en de Volkspartij (PP) van premier Mariano Rajoy.

De ontmoeting met Pablo Iglesias was het derde gesprek dat koning Felipe maandag voerde in het kader van het vinden van een meerderheid voor een nieuwe regering. Eerder op de dag ontving de koning ook Francesc Domènech als vertegenwoordiger van het Catalaanse En Comú-Podem (‘Samen kunnen we’) en Albert Rivera van Ciudadanos, naast Podemos de andere grote winnaar van de verkiezingen.

Felipe rondt dinsdag de gesprekken af met de leiders van PSOE en PP. Veel vooruitgang lijkt er echter nog niet zijn gemaakt, al ziet Rivera een mogelijkheid van een buitengewone coalitie van zijn partij met PSOE en PP om een aantal hervormingen door te voeren. De twee traditionele grootmachten in de Spaanse politiek willen tot woede en frustratie van Rivera, die 70 minuten sprak met de koning, echter niet met elkaar praten.


Meer Vorstenhuizen