Felipe vierde spreker in New York

Vorsten

2014-09-24 12:44:00

NEW YORK – De Spaanse koning Felipe VI is woensdag de vierde spreker bij de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. De koning komt aan de beurt na de presidenten van Brazilië, de Verenigde Staten en Oeganda. Dat blijkt uit de sprekerslijst die de VN heeft gepubliceerd.

Het is voor het eerst dat Felipe de Algemene vergadering toespreekt als koning van Spanje, maar als prins heeft hij de bijeenkomst twee keer eerder toegesproken, in 2001 en 1995. Zijn vader koning Juan Carlos was drie keer present in New York om de lidstaten van de VN toe te spreken: 1986, 1991 en 2005.

Koning Felipe is na de ochtendsessie te gast bij een lunch die VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon aanbiedt aan aan de staatshoofden en regeringsleiders die bij de 69e Algemene vergadering aanwezig zijn. Samen met koningin Letizia is hij woensdagavond ook bij een receptie voor alle hoogwaardigheidsbekleders.

Het verblijf in New York biedt het Spaanse koningspaar de mogelijkheid met een groot aantal staatshoofden, regeringsleiders en organisaties kennis te maken. Zo had Letizia dinsdag ontmoetingen met de directeur van Unicef, de directeur-generaal van de WHO en de directeur-generaal van de wereldvoedsel- en landbouworganisatie FAO.


Meer Vorstenhuizen