Filmpremière in Koninklijk Paleis Amsterdam

Vorsten

2014-10-18 12:05:00

AMSTERDAM – Het Koninklijk Paleis Amsterdam organiseert een juniorpremière voor de familiefilm Wiplala. De verfilming van het boek van Annie M.G. Schmidt is op 15 november te zien in het paleis. De voorpremière is alleen toegankelijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, met maximaal 1 volwassen begeleider. Ook acteurs uit de film zijn op deze bijzondere bijeenkomst aanwezig. Het is de eerste maal in de geschiedenis dat er een publieke filmvoorstelling plaatsvindt in het Paleis op de Dam.

De film Wiplala kwam tot stand in samenwerking met het Koninklijk Paleis Amsterdam, dat een prominente plaats in de familiefilm inneemt. Wiplala gaat over een klein mannetje dat het leven van de familie Blom binnendringt. Als Wiplala Johannes en zijn familie per ongeluk klein tinkelt, begint een spannende tocht door Amsterdam, waarbij de kleine figuren uiteindelijk bij het paleis belanden.

Uit de trailer van de familiefilm blijkt onder meer dat Wiplala het bronzen beeld Atlas op het dak van het paleis tot leven tinkelt. Atlas werpt de hemelglobe van zich af en geeft wijze lessen aan Wiplala en Johannes. De volwassen hoofdrollen worden gespeeld door Géza Weisz, Peter Paul Muller, Marjan Luif en Paul Kooij.

Kaarten voor de bijzondere vertoning zijn te winnen via de website van het Koninklijk Paleis. Wiplala is vanaf 19 november in heel Nederland te zien.


Meer Vorstenhuizen