Formateurs België zondag naar koning

Vorsten

01-08-2014 12:36:00

BRUSSEL – De vorming van een Belgische regering komt weer een stap dichterbij. De federale formateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) hebben zondag een afspraak op het paleis voor een eerste mondeling verslag over hun opdracht. Dat schrijft Le Soir vrijdag en wordt volgens persbureau Belga door verschillende bronnen bevestigd.

Een precies tijdstip voor de afspraak is er nog niet. Volgens zijn agenda gaat koning Filip zondag ook naar een herdenkingsplechtigheid van de Eerste Wereldoorlog.

Peeters en Michel zijn intussen ruim anderhalve week aan de slag. Vorige vrijdag zaten ze een eerste keer samen met de partijbonzen van N-VA, CD&V, Open Vld en MR, maar sindsdien werken ze in de grootste discretie. Naar verluidt gaan de discussies voorlopig voornamelijk over financiën. Pas in de week van 18 augustus zouden de politieke onderhandelingen op het hoogste niveau weer op kruissnelheid komen.

Koning Filip gaat deze zomer niet naar het buitenland op vakantie, omdat hij beschikbaar wil blijven voor de formatiegesprekken. Als alternatief maakt hij met zijn gezin dagtochtjes in eigen land.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord