‘Fotografen vallen prins George lastig’

Vorsten

2014-10-02 14:03:00

LONDEN – De advocaten van prins William en zijn vrouw Catherine hebben een boze brief gestuurd naar twee fotografen. Die zouden hun zoontje, prins George, hebben lastiggevallen. Dat bevestigt een woordvoerder van Buckingham Palace donderdag aan Sky News.

De fotografen hebben te horen gekregen dat hun manier van doen niet door de beugel kan. De woordvoerder licht het toe: “De hertog en hertogin hebben juridische stappen genomen om te zorgen dat zekere mensen stoppen met het achtervolgen van de prins en zijn oppas tijdens hun dagelijks leven.”

Hij gaat verder: “Een incident van vorige week was de concrete aanleiding om juridische hulp te zoeken. De betrokkene werd gespot in een park in Londen in de nabijheid van de prins, die daarop snel ergens anders heen werd gebracht. Er is reden om aan te nemen dat die persoon al langer in de gaten houdt waar de prins allemaal is gedurende de dag.”

William en Kate laten volgens de woordvoerder weten dat ze snappen dat George later in zijn leven een publiek figuur wordt. Maar nu hij nog klein is, moet hij een normaal leven kunnen leiden.


Meer Vorstenhuizen