‘Foto’s Oranjes miljoenen waard voor Lech’

Vorsten

18-02-2014 08:42:00

LECH – ”Deze foto’s zijn miljoenen waard.” Directeur Hermann Fercher van de toerismecentrale van Lech windt er geen doekjes om. Het koninklijk bezoek en de bijbehorende fotosessie zijn goud waard voor het Oostenrijkse skidorp. ”Deze foto’s gaan de hele wereld over”, aldus Fercher dinsdag in de Vorarlberger Nachrichten, de krant die ook in Lech verschijnt.

Fercher is tevreden over de ontmoeting die de Oranjes maandagmorgen in Oberlech hadden met de internationale media. Fotografen, verslaggevers en cameraploegen uit België, Duitsland, Nederland en Oostenrijk waren naar de wintersportplaats gekomen voor het fotomoment. ”Afspraak is om de familie daarna met rust te laten”, legt Fercher uit.

Hij verbaast zich er eigenlijk over dat de pers zich ook aan die afspraak houdt. Dat is bijvoorbeeld voor prinses Caroline van Monaco, die bijna elk jaar gaat skiën in zusterdorp Zürs, anders. Die wordt wel achtervolgd door fotografen. Fercher denkt dat de Oranjes zich door de rust ook zo thuisvoelen in Lech. En dat ze ondertussen ook als uithangbord dienen om vakantiegangers te trekken, is daarbij voor de uitbaters in het dorp mooi meegenomen.

Meer Vorstenhuizen