Fotosessie Oranjes afgelast vanwege vliegramp

Vorsten

17-07-2014 20:18:00

WASSENAAR – De fotosessie die koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag met hun gezin zouden houden, gaat niet door. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdagavond bekendgemaakt. Aanleiding is de vliegtuigcrash in Oekraïne, waarbij veel Nederlandse slachtoffers zijn te betreuren.

Het koningspaar zou met de prinsesjes poseren op het strand bij Meijendel in Wassenaar, zo liet de RVD eerder weten. Koning en koningin zouden daarna vragen beantwoorden van de media. De fotosessie is traditie aan het begin van de zomervakantie. Als tegenprestatie voor dit soort fotomomenten respecteren de media de privacy van het koninklijk gezin tijdens de vakantie.

Koning Willem-Alexander, zelf een piloot bij KLM, heeft donderdagavond in een verklaring al gereageerd op de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines. “Ik ben diep getroffen door het vreselijke nieuws over het neerstorten van vlucht MH17 boven Oekraïens grondgebied. Net als de rest van Nederland volgen mijn echtgenote en ik het nieuws op de voet en hopen wij dat snel meer duidelijk wordt”, aldus de koning, die zei intens mee te leven met de nabestaanden en vrienden van de slachtoffers.

Meer Vorstenhuizen