Frederik bij zeilcup in Aarhus

Vorsten

15-06-2014 12:39:00

AARHUS – De Deense kroonprins Frederik is zondag in het stadhuis van Aarhus aanwezig bij de receptie die wordt gehouden ter gelegenheid van de zeilwedstrijden om de Prins Henrik Zilveren Beker. De kroonprins neemt ook deel aan de competitie die zaterdag is begonnen. Met zijn vader prins-gemaal Henrik is hij zondagmiddag ook bij de Marselisborg ZeilClub om de deelnemers aan het evenement te ontmoeten.

Ze komen uit in de 9-koppige ploeg van de Koninklijke Deense Yacht Club die het in de 26e editie van de bekerstrijd opneemt tegen de Royal Hong Kong Yacht Club, Royal Yacht Squadron en Le Circle de la Voile d’Arcachon.

Het is voor het eerst dat de zeilwedstrijden in de klassieke Drakenboten voor de kust van Aarhus worden gehouden. De Griekse koning Constantijn is voorzitter van de Internationale Drakenboot Vereniging, prins Henrik is vicevoorzitter. Constantijn behaalde op de Olympische Spelen van Rome in 1960 goud voor Griekenland in de Drakenklasse, die sinds 1972 niet meer op het Olympisch programma staat.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord