Frederik en Mary bezoeken Roskilde Festival

Vorsten

04-07-2014 13:51:00

ROSKILDE – Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hebben donderdag op de eerste dag van het Roskilde Festival het concert van de Rolling Stones bijgewoond. Op de website van de Deense krant Ekstra Bladet staat een foto van het kroonprinselijk paar in vrijetijdskleding.

Opvallend is dat de koninklijke gasten niet met de gebruikelijke personenauto naar het festival gingen, maar in een verouderde toeristische bus arriveerden op het festivalterrein. Aanvankelijk ontkende Frederik als grap dat ze voor de Rolling Stones kwamen, om dat kort daarna recht te zetten: ”Natuurlijk zijn we hier om naar de Rolling Stones te luisteren”, zei de Deense kroonprins tegen Ekstra Bladet.

Voor Mary was het de eerste keer dat ze het muziekfestival bezocht. ”Ik kijk erg uit naar mijn eerste bezoek aan het Roskilde Festival”, zei Mary, voordat ze met Frederik en hun gevolg een deel van het terrein betraden dat was gereserveerd voor muzikanten. Volgens de krant delen Frederik en Mary een grote passie voor rockmuziek. Ze wisselden muziek uit toen Mary nog in Australië woonde.

Kort na de aankomst van Frederik en Mary arriveerde Mick Jagger.

Meer Vorstenhuizen