Frederik en Mary sluiten bezoek Canada af

Vorsten

2014-09-19 19:20:00

TORONTO – De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary hebben vrijdag hun driedaagse bezoek aan Canada afgesloten in Toronto. Ze kwamen donderdag al aan in de stad en ook vrijdag hadden ze een vol programma. Ze openden onder meer de Deense Fashion en Food Week en woonden diverse seminars bij over handel, gezondheidszorg, toerisme en sport.

Het kroonprinselijk paar begon de dag met een bezoek aan een seminar over duurzaam bouwen. Daarna ging Mary naar een bijeenkomst over geestelijke gezondheid in het bedrijfsleven en de overheid, waar ze een intentieverklaring ondertekende. Frederik bezocht ondertussen de presentatie van een nieuwe stoel van meubelfabrikant Fritz Hansen.

Doel van hun reis is het bevorderen van de Deense handelsbelangen, met daarnaast aandacht voor sport, gezondheidszorg, kunst en sociale problemen zoals pesten op school. Het officiële bezoek begon woensdag in de hoofdstad Ottawa. Frederik en Mary werkten daar een vol programma af, met onder meer een kranslegging bij het oorlogsmonument, bezoek aan het Museum voor Canadese geschiedenis, en een voordracht over pesten.

Vrijdag stond verder een vriendschappelijke voetbalwedstrijd op het programma voor spelers met hersenverlamming bij de universiteit van Toronto en was het kroonprinselijk paar toeschouwer bij een rolstoelhockeywedstrijd. Het bezoek werd ontspannen afgesloten met de vertoning van de western The Salvation van de Deense regisseur Kristian Levring.


Meer Vorstenhuizen