Frederik en Mary zetten reis voort in Toronto

Vorsten

2014-09-18 20:48:00

TORONTO – De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary zijn donderdag in Toronto begonnen aan het tweede deel van hun driedaagse officiële bezoek aan Canada. Doel van hun reis is het bevorderen van de Deense handelsbelangen, met daarnaast aandacht voor sport, gezondheidszorg, kunst en sociale problemen zoals pesten op school.

Het kroonprinselijk paar is het bezoek woensdag begonnen in de Canadese hoofdstad Ottawa. Frederik en Mary werkten daar een vol programma af, met een kranslegging bij het oorlogsmonument, bezoek aan het Museum voor Canadese geschiedenis, en een voordracht over pesten. Ook las Mary voor op een school en was er een lunch bij de Canadese gouverneur-generaal.

In een korte toespraak in Rideau Hall, de residentie van de vertegenwoordiger van koningin Elizabeth in Canada, zei Frederik dat hij met Mary voor de tweede keer in Canada was, na de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010. Dat waren ook de vierde Spelen die ze samen bijwoonden, na elkaar in 2000 in Sydney te hebben ontmoet.

In Toronto opende het paar de voedselbeurs ‘Deens eten en drinken’ en ging Mary naar de tentoonstelling over Deense mode terwijl Frederik zich bezighield met Deense ontwerpen voor meubels.


Meer Vorstenhuizen