Geen rust voor prinses Laurentien

Vorsten

27-01-2014 18:50:00

ROTTERDAM – Ze mag dan wel afscheid hebben genomen als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, maar dat betekent allerminst dat prinses Laurentien na maandag wat vaker thuis bij haar gezin in Brussel is. Dat vreest althans haar man, prins Constantijn.

”Ze vindt altijd wel iets om zichzelf bezig te houden. Rustig zal het nooit worden.” De prins heeft in de 10 jaar dat zijn echtgenote voorzitter was van de stichting van dichtbij meegemaakt hoe bevlogen Laurentien zich inzette voor het terugdringen van laaggeletterdheid. ”Ze was er continu mee bezig. Het was heel leuk om te volgen hoe de stichting zich heeft ontwikkeld van vooral ideeën naar daadwerkelijk aanpakken.”

Ook binnen het eigen gezin waren lezen en schrijven belangrijke thema’s en dat zullen ze blijven. ”Het was vooral veel voorlezen. Nu wordt het steeds meer zelf lezen. Onze kinderen gaan naar een Franstalige school, maar we vinden het heel belangrijk dat ze hun Nederlands bijhouden. Dat doen ze via een online-taalprogramma.”

Vooral de oudste dochter van het paar, Eloise, is volgens haar vader dol op schrijven. ”Ze schrijft veel gedichten. In het Nederlands. Dat is kennelijk toch de taal van het hart.”


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel