Gemoedelijke drukte langs route gouden koets

Vorsten

2014-09-16 09:25:00

DEN HAAG – Schoolkinderen met oranje petjes, dames met hoedjes en veel andere belangstellenden die een glimp willen opvangen van de gouden koets staan dinsdagmorgen langs de route opgesteld. Het begint al behoorlijk druk te worden achter de dranghekken. Bij Paleis Noordeinde, waar de koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal vertrekken, stond de eerste rij zo’n twee uur van tevoren vol.

Burgemeester van Staphorst Joop Alssema is met een hele delegatie burgers in klederdracht naar Den Haag gekomen om Prinsjesdag mee te maken. De sfeer is rustig en gemoedelijk, hoewel een eenling rondloopt met een protestbord: ”Koningshuis uitkopen? Doen!” Los van de vele toeschouwers wemelt het in het centrum van de Hofstad van de politiemensen en verkeersregelaars. Er worden tienduizenden mensen langs de route verwacht. Het stralende nazomerweer draagt bij aan de drukte.

De route voert van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. Bedrijven en instellingen langs de Korte Vijverberg hebben op de stoepen voor hun panden kleine podia ingericht om de rijtoer goed te kunnen zien en naar het koningspaar te zwaaien. Ook gezien in de stad: een bus vol met Amerikanen die Prinsjesdag willen meebeleven.


Meer Vorstenhuizen