Gravin Eloise, oudste kleinkind van Beatrix, wordt 18 jaar

Vorsten

08-06-2020 06:08:13

Gravin Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, viert maandag haar achttiende verjaardag. Ze is daarmee het eerste kleinkind van prinses Beatrix dat meerderjarig wordt. Eloise keek zondag op Instagram al vooruit naar de mijlpaal, met een voor de spiegel genomen foto waarin ze aankondigde ‘morgen jarigg’ te zijn.

De dubbele ‘g’ was bewijs dat moeder Laurentien in elk geval niet over haar schouder meekijkt naar wat ze op sociale media plaatst; als beschermvrouw van de Nederlandse Taalunie en hypercorrect met taalgebruik zou ze zulk speels taalgebruik wellicht niet hebben laten passeren.

Gravin Eloise, die haar inmiddels al 17.000 volgers – bijna een verdrievoudiging in enkele weken tijd – er vorige week al netjes op wees dat ze géén prinses is maar dat de titel haar weinig uitmaakt, is zeer actief op Instagram. Het thuisblijven vanwege de coronamaatregelen en het einde van de schooltijd zullen daar mee te maken hebben gehad.

Vorige week beantwoordde Eloise een serie vragen over haar persoonlijke leven. Zo fluisterde ze dat ze geen vriendje had, nu kan lachen om uitingen van haat aan haar adres, en dat de Maldiven, Japan, Noorwegen en Canada bovenaan haar lijstje liefst te bezoeken landen staan. Ze vindt het raar ‘maar wel lief’ dat mensen met haar op de foto willen en gaat na de zomer studeren aan de hotelschool.

Eloise speelt binnen het Koninklijk Huis geen officiële rol en die krijgt ze normaal gesproken ook niet al staat ze nog wel in de lijn van troonopvolging. Ze heeft een broer, graaf Claus (16) en zus, gravin Leonore (14).


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.