Grieks koningspaar bij Spaanse inhuldiging

Vorsten

19-06-2014 12:34:00

MADRID – De voorzitter van het Spaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag de nieuwe koning van Spanje ingehuldigd als ‘Felipe VI van Bourbon en Griekenland’. Op de tribune van het parlement zaten dan ook, als gasten van de Spaanse koninklijke familie, de Griekse koning Constantijn en koningin Anne-Marie.

Het ‘van Griekenland’ in de naam van Felipe komt van zijn moeder koningin Sofia, die van geboorte prinses van Griekenland is. Haar broer Constantijn werd in 1974 definitief van zijn troon en kroon ontdaan nadat de Grieken in een referendum in meerderheid tegen de monarchie stemden. Een jaar later werd Sofia koningin van Spanje door de troonsbestijging van haar man Juan Carlos.

Sofia heeft altijd nauwe banden onderhouden met haar broer en met haar zus prinses Irene die in Spanje woont en donderdagmorgen ook in het parlement aanwezig was, samen met de zussen van Juan Carlos, de prinsessen Pilar en Margarita.

Felipe heeft in navolging van zijn moeder goede relaties met zijn Griekse familie. Vorig jaar was hij in Griekenland voor de herdenking van de 50e sterfdag van zijn opa koning Paul.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord