Haakon en Mette-Marit klaar in Davos

Vorsten

2016-01-20 15:02:00

DAVOS – Het Noorse kroonprinselijk paar zet woensdagmiddag alweer een punt achter hun bezoek aan Davos, waar tot en met vrijdag het Wereld Economisch Forum wordt gehouden. Anders dan de andere koninklijke deelnemers aan de bijeenkomst in het Zwitserse skioord concentreren kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit zich vooral op de jongeren, de zogenoemde ‘Young Global Leaders’ – beloftevolle toekomstige wereldleiders.

Kroonprins Haakon was tot zijn veertigste – na die leeftijd is een belofte niet langer ‘jong’ – zelf zo’n ‘global leader’, en ook prinses Mabel en prins Jaime behoorden ertoe. De jongeren komen samen aan de vooravond van het eigenlijke Forum en brainstormen zelf ook over de onderwerpen die op de agenda staan, zoals dit jaar de zogenoemde ‘vierde industriële revolutie’.

Haakon en Mette-Marit waren dinsdagavond ook bij de uitreiking van de prijzen voor de zogenoemde ‘circulaire economie’, waarbij hergebruik van grondstoffen vooropstaat. Runner-up bij de publieksprijs was het Groningse naaiatelier Van Hulley, waar onder meer oude T-shirts, blouses of overhemden worden gebruikt voor het maken van nieuwe, zeer persoonlijke boxershorts.


Meer Vorstenhuizen