Haakon opent fabriek bij St. Petersburg

Vorsten

27-02-2014 14:09:00

ST. PETERSBURG – De Noorse kroonprins Haakon heeft woensdag net buiten St. Petersburg een nieuwe fabriek van verffabrikant Jotun geopend. Voorafgaand aan de opening kreeg de kroonprins een rondleiding door de fabriek. Zo is te lezen op de website van het Noorse Koninklijk Huis.

Om het bedrijf officieel te openen, moest Haakon op een grote knop drukken. Tijdens de bijeenkomst werden er verschillende speeches gehouden. Ook waren er muzikale optredens, zoals een optreden van de zanger en violist Alexander Rybak. Het verfbedrijf heeft zo’n 40 productievestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor staat in Sandefjord, in Noorwegen.

Eerder op de dag was de kroonprins aanwezig bij een seminar in St. Petersburg. Ook gaf hij een praatje aan studenten van de Baltic State Technical University. Hierna had hij een ontmoeting met de gouverneur van de stad, Georgy Poltavchenko. Het was een drukke dag voor Haakon, want ’s avonds ging hij ook nog naar een receptie in het Russissche Ethnography Museum.

Meer Vorstenhuizen