Harry kanoot met zieken in Brazilië

Vorsten

24-06-2014 08:00:00

BRASILIA – Prins Harry is tijdens zijn bezoek aan een revalidatiekliniek in Brazilië maandag gaan kanoën met de patiënten. In de instelling in hoofdstad Brasilia verblijven mensen met hersenletsel en andere neurologische problemen.

Het bezoek stond in het teken van sport en activiteit. Zo zag de Britse prins hoe de patiënten rolstoelbasketbal speelden om hun herstel te bevorderen, meldt The Telegraph. Tijdens de wedstrijd praatte neurowetenschapper Lucia Braga hem bij over het netwerk van de 16 Sarah-revalidatieklinieken in Brazilië.

Na het potje basketbal peddelde Harry in een driepersoonskano over het nabijgelegen Paranoa-meer, het grootste meer van Brazilië. Tegelijkertijd hoorde hij hoe ook deze activiteit bevorderlijk is voor mensen met neurologische problemen. Harry zat in de boot bij Israel Lima, een 51-jarige Braziliaan die herstelt van een beroerte, en een instructeur.

Harry heeft Brazilië een keer eerder bezocht, in 2012. Volgens een verklaring van het Britse koninklijk huis is dit bezoek bedoeld om de banden tussen Groot-Brittannië en Brazilië te versterken. Naast zijn werkbezoeken woont hij ook twee WK-wedstrijden bij. Na de vierdaagse reis gaat hij door naar Chili, waar de prins tot zondag blijft.

Meer Vorstenhuizen